Tarinat

Sanoista punoutuu kertomus, joka vie mukaansa, saa hymyilemään tai kaipaamaan. Ehkä siinä on mukana ripaus jännitystä.

Tarinoita ja satuja

Tältä sivulta voit kuunnella ja katsella kirjoittamiani ja äänittämiäni videosatukirjoja/ tarinoita. Taustamusiikit tarinoihin on Veikko Virtasen improvisoimia. 

Näin lapsena paljon pahoja unia. Painajaiset pelottivat, nukkuminenkin joskus. Siksi haluan tarjota valoisia tarinoita, rauhoittavia satuja. Levollinen ja turvallinen nukahtamisen hetki luo välittämisen ilmapiirin. Se on tarinoitteni tarkoitus. 

Iltasadut, tunnesadut, tarinat levonhetkiin ja tarinarentoutukset.
Kaikille näille on yhteistä levollisuuden ja hyvän olon välittäminen. Viipyilevyys. Tarinoiden tapahtumat soljuvat rauhallisesti. 

Saan aiheita kirjoituksiini, kun kuljen luonnossa. Myös lasten kanssa viettämäni hetket tarjoavat tarina-aineksia. 
Tältä sivulta löytyy
– tarinarentoutusvideo Aimi ja Veini taikalähteellä ja
– tunnesatuvideo Malilhanin salaisuus.
Mukana on myös Unilinnun synty.

Aimi ja Veini taikalähteillä kertoo kahdesta lapsesta, jotka voivat jutella toisilleen lähteiden välityksellä. He ovat kaukana toisistaan, tunturi heidän välissään.  On asioita, jotka yhdistävät hetiä. Tämä tarina syntyi erilläänolokeväänä 2020.

Malilhanin salaisuus kertoo luonnossa kulkevasta Malilhanista, joka kantaa salaisuutta. Hän haluaisi kertoa sen jollekin. Lopulta löytyy apu Malilhanin suruun. Tarkemmin sadun taustasta kerron blogissani Malilhanin salaisuus -yhteinen satu.  

Unilinnun synty, nukutustarina, kertoo Lapissa lentävän Unilinnun synnystä ja tehtävästä. Se on Unilinnun tarinasarjan ensimmäinen osa. 

Sivun lopussa on minivideoita luonnosta. Videoiden esittelyteksteissä on niihin liittyviä ajatuksia. 

Ole hyvä ja vietä pieni, rentouttava hetki tarinoiden maailmassa tai laita kuulumaan iltasaduksi.

Soljutelma luonnossa

Välähdyksiä putoukselta ja metsän sylistä. Luonnosta löytyy aina jotain ihmeteltävää. Kulje kanssani kuvaamieni minivideoiden ja sanojen poluilla.

~Anna Virtanen ~