MIE

Mie kirjoittaja, kertoja -tarina ja ääni

Yhtä tummaa tarinaa vasten on kirjoitettava kolme valoisaa.

Kirjoittaja, ääni tarinalle, satutaiteilija. Ja äiti.

Koulutukseltani olen luokanopettaja ja rentoutusohjaaja.
Asun pohjoisessa pienellä kylällä.
Kemijoki halkoo maisemaa. Sen molemmin puolin kohoavat vaarat, Kivalo ja Kaihua.

Kirjoitan tilauksesta mm. satuja ja tarinoita. Kirjoitan blogia. Kirjoituksissani näkyy pohjoinen luonto. 

Mehtä on osa minua.

Unilintu tarinoineen on minun oma siipikäinen.  Se vie unen maailmaan ja levollisuuden pariin.

Olen julkaissut kaksi Unilinnun äänitarinaa. Ne ovat tilattavissa Unilinnun kaupasta.

Unilinnun rinnalla kulkevat Untuset, pienet huovutushahmot. Untusiin huovutan lämpöä ja välittämistä. Lukemalla blogiani ja muita sivuja, saat tietää lisää.

Soljutelma. Niitä ovat mm. kirjoittamani  blogitekstit. Niissä kerron ihmisten, tunteiden tai ajatusten kohtaamisista. Kirjoitan luonnon tuomasta levosta, kirjoittajan polusta, lasten filosofiasta ja ilosta.

Lapsi. Syvällinen, oivalluksia tarjoava ja riemukas elämän oppikirja.

Kodissamme on kevään, kesän, syksyn ja talven lapsia/nuoria. Tunteiden vuoristorataa ja suvantoja riittää. Olen elänyt lastentahtisesti. Haluan oppia heiltä luottamisesta, ilosta ja valosta.
Pienestä lapsesta välittyy olemisen rauha. 

Luonto, erityisesti lähellä kotiamme sijaitseva mehtäputous, on levähdyspaikkani ja vastapaino toisinaan hektiselle arjelle. Sitä kuvaan sanoin tai kuvin.

Kirjoittamisen lisäksi myös äänitän. Äänitarinoiden avulla välitän levollisuutta ja toivoa. 

Marraskuussa 2022 julkaistiin kirjoittamani ja lukemani äänitarinoiden sarja Yle Areenassa. Rauhoittavia tarinoita tuntureilta on saanut runsaasti kuuntelijoita. 

Toivon, että kirjoitukseni ja äänitteeni saavat sinut hymyilemään tai pysähtymään. Ehkä ne tuovat lohtua ja levollisuutta.

Kiitos, kun vierailet sivuillani! Tässä oli nyt vähän minusta kirjoittajana.

Olen syntynyt vain yhtä varten – olemaan Anna maailmassa.
Niin sinäkin sinä.

Julkaisut ja projektit

Tarinat ja sadut

2022 Rauhoittavia tarinoita tuntureilta. Aamista ja Kajo-naalista kertova sarja. Pikkukakkosen tilaamat tarinat ovat kuunneltavissa Yle Areenassa. Sarjaan kuuluvat:
2022 Aami ja Kajo tapaavat ensimmäisen kerran
2022 Aami, Kajo ja ikivanhan mäntypuun tarina
2022 Aami, Kajo ja sydänkivien lämpö
2022 Aami, Kajo ja tähtihetken taika
2022 Aami, Kajo ja tunturipuron lohdutus

2021 Adisa, Mio ja kuiskaajakuusi (rasisimin vastainen urkusatu) Tilaustyö Oulaisten seurakunnalle 
2021 Unilinnun lepopuu (unitarina) Tilattavissa kauppa.unilintu.com
2021 Unilintu ja lempeä peitto (unitarina) Tilattavissa kauppa.unilintu.com

2020 Aimi ja Veini taikalähteillä (tarinarentoutus) Tarinarentoutuksesta tehdyn videokirjan voi katsoa YouTubesta tai sivuiltani Solinaa-välilehdeltä. 
2020 Unilintu. Unitarina Mainista ja Unilinnun synnystä. 
2019 Satu Malilhanin salaisuus. Sadusta tehdyn videokirjan voi katsoa Soljutelma-nettisivuiltani Solinaa-välilehdeltä. 

2017 Utu-Maaria ja valkoisen poron laulu. Tarina julkaistu Lapin kirjallisuusseuran julkaisussa Lapin Satumaa. Toimittanut Tittamari Marttinen. Satukirjaan on kerätty parhaimmistoa Lapin kirjallisuusseuran ja Suomen kulttuurirahaston Lapin rahaston järjestämästä Lapin satumaa -kirjoituskilpailusta. Tulin kilpailussa jaetulle toiselle sijalle.

2017 tarinoita, joiden pohjalta yhteistyössä Minna Rimpiläisen kanssa muokattu tarinarentoutukset. Alla luettelo tarinoistani.
2017 Ihmepensas (tarina) Julkaistu äänitteellä Ihmepensas -tarinarentoutuksia lapsille. Kustantaja Aurinkopuro oy (nyk. Koulutuskeskus Mooli oy)
2017 Kun Jakovetusta ei näy (tarina) Julkaistu äänitteellä Ihmepensas – tarinarentoutuksia lapsille. Julkaisija Aurinkopuro oy. (nyk. Koulutuskeskus Mooli oy)
2017 Keltaisen linnun lepo (tarina yhdessä Minna Rimpiläisen kanssa) Julkaistu äänitteellä Ihmepensas – tarinarentoutuksia lapsille. Julkaisija Aurinkopuro oy. (nyk. Koulutuskeskus Mooli oy)
2017 Keltaisen linnun synty (tarina) Julkaistu äänitteellä Keltaisen linnun synty -tarinarentoutuksia lapsille. Julkaisija Aurinkopuro oy. (nyk. Koulutuskeskus Mooli oy)
2017 Putouksen tyttö (tarina) Julkaistu äänitteellä Keltaisen linnun synty -tarinarentoutuksia lapsille. Julkaisija Aurinkopuro oy. (nyk. Koulutuskeskus Mooli oy)
2017 Tähtimö (tarina) Julkaistu äänitteellä Keltaisen linnun synty -tarinarentoutuksia lapsille. Julkaisija Aurinkopuro oy. (nyk. Koulutuskeskus Mooli oy)
2017 Valokin rohkeuskoe (tarina) Julkaistu äänitteellä Keltaisen linnun synty -tarinarentoutuksia lapsille. Julkaisija Aurinkopuro oy. (nyk. Koulutuskeskus Mooli oy)
2017 Vilppu ja Unijänis (tarina) Julkaistu äänitteellä Ihmepensas – tarinarentoutuksia lapsille. Julkaisija Aurinkopuro oy. (nyk. Koulutuskeskus Mooli oy)

Muut julkaisut ja kirjoitukset
Vuosien varrella juttuja eri lehdissä, pääosin lapsille tarkoitetuissa.
Novelli, kolumneja ja kertomuksia eri antologioissa.
Olen toiminut kutsuttuna blogistina ja oma blogi soljutelma.fi ollut vuodesta 2020.
Tilauksesta puheita mm. häihin ja runoja 100-vuotisjuhlakantaattiin.
Yhteistyöprojektit ja tilaustyöt

Julkaisuja
Minnan kanssa olemme äänittäneet kaksi CD-levyä, Keltaisen linnun synty ja Ihmepensas. Ne sisältävät tarinoita pienistä peilityisistä. Peilityiset ovat kuin pieniä ihmisiä, jotka tuntevat ja ajattelevat samoin kuin me.

Peilityisten maailmasta kertovia tarinarentoutuksia voi ostaa Koulutuskeskus Moolin nettisivuilta.

Anna Virtanen